Årets bästa temasajt

 

Håller ni på med ett spännande tema? Vill ni göra en webbplats om ert tema som andra elever kan ha nytta och glädje av? Kanske gör ni Årets bästa temasajt. Så löd utmaningen i tävlingen, som genomfördes under åren 2000 – 2002.

I projektet uppmanades elever att forska kring ett tema, ställa frågor kring sitt ämne och söka svaren på olika vis. En del gjorde studiebesök och intervjuer, en del gjorde experiment, en del sökte svar på sina frågor i böcker och på Internet. En del utgick från sin fantasi och sina funderingar för att sedan gå vidare och ta reda på mer.

Bild från projektet VikingabynEn central tanke i projektet var att eleverna också lär genom att fundera över hur de ska berätta för andra. Den färdiga sajten skulle därför utformas så att den skulle kunna användas av barn i samma ålder. Den verkligt stora vinsten i lärande och erfarenheter gjorde givetvis de som deltog i en projektgrupp, men samtidigt byggdes en resurs upp med material skapat av elever för elever.

Det går inte att delta i tävlingen längre, men söker ni ett liknande projekt rekommenderar jag en titt på Webbstjärnan

ThinkQuest ® var ett projekt som drevs av Advanced Network & Services, Inc. Högskolan Kristianstad var svensk partner. Numera drivs ThinkQuest av Oracle Education Foundation.

Under åren 2000, 2001 och 2002 drevs den svenska versionen, Årets bästa temasajt, av Multimediabyrån i samarbete med ThinkQuest, samt med stöd från KK-stiftelsen och sponsorer.

Till Multimediabyrån

 

För mer information: Åsa Kronkvist - asa.kronkvist@hkr.se
Senast uppdaterat: 2012-01-23